Negresa cu crema de branza

de laura_n in Prajituri, 11 Iun 2012 | 9766 vizualizari

 

O deliciosenie! Pe bune ca trebuie sa o incercati !! Este atat de bunaaaaa :))))

 

INGREDIENTE

  • pt negresa
  • 150 g unt
  • 125 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 1 1/4 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana faina alba
  • 1/4 cana cacao
  • 1/2 cana nuci taiate marunt
  • pentru crema
  • 750 gr crema de branza sau branza de vaci foarte cremoasa (eu prefer crema de branza de la Dr Oetker)
  • 3/4 cana zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 cana smantana foarte grasa
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Topiti untul si ciocolata intr-o oala, pana se omogenizeaza, apoi adaugati restul ingredientelor si amestecati bine, la fel, pana la omogenizare. Intr-o forma de copt (eu prefer forma de copt cu pereti detasabili)  adaugati amestecul obtinut. Coaceti cam 25 de minute la foc mediu (sau faceti proba scobitorii). Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se racesca.

Amestecati crema de branza, zaharul, vanilia cu mixerul sa se incorporeze bine ,bine. Apoi adaugati smantana, iar la sfarsit puneti si ouale si amestecati iar pana la omogenizare. 

Turnati amestecul obtinut peste negresa racita si dati la cuptor cam 30 sau 40 de minute, pana se intareste crema de branza (pana face o crusta frumoasa si rumenita). Se da la frigider pana a doua zi, se scoate si puteti rade deasupra ciocolata neagra sau puteti orna cu un topping de ciocolata sau de caramel.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu crema de branza-0
Negresa cu crema de branza-1
Negresa cu crema de branza-2

COMENTARII (19)

mamaieelena

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:50

imi place

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

11.06.2012, 22:54

Te cred pe cuvant cand spui ca e o delicioasenie!Arata foarte bine!

laura_n

laura_n 1

12.06.2012, 14:25

Elena, cuvantul asta l-am inventat pe un desert buuuun,buuun rau, asa ca daca zic deliciosenie asta inseamna ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!