Negresa cu crema de branza si merisoare

de Moni_alex in Dulciuri, 30 Oct 2015 | 293 vizualizari

 

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua intregi
  • 400 g zahar tos
  • un varf de cutit de sare
  • 375 g unt cu min 80% grasime
  • 300 g ciocolata amaruie (min 40% cacao)
  • 300 g faina alba
  • 250 g nuci taiate bucati mai mari
  • Pentru crema
  • 300 g crema de branza natur (am luat Cavabel din Lidl)
  • 60 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • extract de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilinat
  • Pentru ornare
  • 50 g ciocolata amaruie sau neagra topita
  • 50 g merisoare confiate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si merisoare:

 

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu mixerul, se adauga praful de sare si zaharul tos si se bate in continuare pana compozitia s-a deschis la culoare si a crescut in volum. Apoi se toarna in fir subtire amestecul cald de unt si ciocolata topita si se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile si se mixeaza la viteza mica apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se obtine un aluat neted si fluid.

Se tapeteaza o tava cu dimensiuni 20/30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea (trebuie o tava cu peretii inalti deoarece negresa va creste la copt)

Se pune negresa la cuptorul incins la 180 C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit in tava in care s-a copt (este extrem de frageda si se poate rupe).

Pentru crema se pune in bolul mixerului crema de branza impreuna cu untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine pana iese o crema untoasa.

Se pune crema peste blatul racit, si se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema apoi se adauga merisoare pe toata suprafata prajiturii.

Intr-un vas mic se topeste ciocolata pe foc mic si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei seringi formand suvite de ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

Daca vreti cantitate mai mica, reduceti la jumatate cantitatile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 409998
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 409999
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410000
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410001
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410002
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410003
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410004
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410005
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410006
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410007
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410008
retete culinare - Negresa cu crema de branza si merisoare 410009

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

30.10.2015, 09:51

foarte faina!

mirela0911 1

30.10.2015, 10:06

Delicioasă!

Moni_alex 1

31.10.2015, 19:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S