Negresa cu crema de vanilie

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Oct 2015 | 3909 vizualizari

 

Aceasta reteta am descoperit-o de foarte mult timp pe site-ul Retete culinare, si anume la Vero, o bucatareasa care mie imi place foarte mult si de la care am invatat foarte multe :) Multumesc, Vero.

In ceea ce priveste reteta, este o reteta foarte buna, foarte rapida, deloc scumpa si foarte usor de facut (Ultima oara a preparat-o fiica mea, Maria, care are 15 ani. Eu doar am aprins cuptorul, in rest a facut ea totul

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumate cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura de bicarbonat rasa stins cu lamaie
  • 3 linguri cu gem (nu dulceata)
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • nuci sau bucati de ciocolata (optional)
  • 1 budinca de vanilie preparata dupa indicatiile de pe plic (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie:

Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase. Copiilor mei le place sa pun o mana-doua de nuca taiata grosier sau ciocolata rupta in bucati.

Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu cam 30 de minute, in functie de cuptor. Se incearca cu scobitoarea si scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat. Daca doriti, puteti sa puneti si o budinca deasupra, dupa ce se raceste, dar se poate servi si simpla, cu zahar praf.

Se taie in patrate cand s-a racit.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Ornatul e la dorinta fiecaruia.Se poate pudra cu zahar praf. Se poate pune o budinca pe deasupra si se rade ciocolata. Desi, de obicei, copiii mei o prefera simpla, de aceasta data au dorit o budinca de vanilie.

2

Eu am folosit o tava obisnuita, dar se poate face si in tava de aragaz si atunci nu va fi foarte inalta.

3

Cana care se foloseste va fi aceeasi pentru toate ingredientele. Eu am folosit o cana de 300 de ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CarmenBlue 1

14.10.2015, 12:33

Va multumesc, dragi prieteni!

Rocsi 1

14.10.2015, 20:21

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu mandarine