Negresa cu crema de vanilie Dukan

de deyutzky in Dulciuri, 8 Sep 2015 | 1256 vizualizari

 

Cei care au degustat-o au fost foarte incantati.
PS: Pentru blat m-am inspirat de la Edith.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 1 lingura lapte praf degresat
  • 2 oua
  • 100 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat
  • 4 linguri de amidon
  • indulcitor dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 tablete ciocolata Sly (25gx2)
  • 2 linguri lapte degresat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie Dukan:

Incepem cu crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, acoperim crema cu folie alimentara (punem folia direct pe crema, astfel evitam formarea acelei cruste deasupra) si o lasam la racit.

Blat:

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (taratele, praful de budinca, laptele praf degresat).

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul, laptele si esenta de rom.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam ingredientele uscate, amestecam bine pana la omogenizare, apoi adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt (tava mea are 22cm diam.) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificam cu o scobitoare pentru a fi siguri ca este gata, apoi o lasam la racit.

Asezam blatul racit pe un platou, iar in jurul sau punem un inel detasabil.

Insiropam blatul (sirop: amestecam apa cu indulcitorul si esenta), peste blat punem crema racita si deasupra turnam glazura(topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu laptele).

Se da la frigider pentru minim 1 ora, apoi se consuma.

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu crema de vanilie Dukan-0
Negresa cu crema de vanilie Dukan-1
Negresa cu crema de vanilie Dukan-2
Negresa cu crema de vanilie Dukan-3
Negresa cu crema de vanilie Dukan-4

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

09.09.2015, 11:11

foarte faina!

Rocsi 1

09.09.2015, 11:20

Vreau o portie si eu

mirela0911 1

09.09.2015, 14:53

Ce bine arataaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04