Negresa cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2014 | 6347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 g ciocolata cu rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g zahar (de preferat pudra)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema mascarpone:

Ciocolata si untul se topesc la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul in crema de ciocolata si mixam pana se topeste. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam incet iaurtul, omogenizam apoi incorporam incet si faina amestecata cu cacaoa, un praf de sare si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va crapa si va fi ferma la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet. Dam la rece pana crema incepe sa se inchege.

Mixam crema cu zaharul, apoi adaugam mascarponele. Mixam pana la omogenizare.

Punem crema peste blatul bine racit si dam la frigider pentru vreo ora. Se pudreaza cu cacao si se portioneaza. Sau, se portioneaza si se pudreaza cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 2 culori (de post)