Negresa cu doua feluri de ciocolata

de Poliana in Prajituri, 7 Iun 2012 | 5475 vizualizari

 

Azi v-am pregatit un desert delicios...de ciocolatos!
Daca iubiti ciocolata (asa ca mine :P ) cu siguranta o sa va placa. Cand am vazut prima data pozele cu prajitura asta la Miha am zis ca neaparat trebuie sa o fac. Am modificat eu reteta pe ici, pe colo, dupa placul meu, iar in final a iesit o prajitura ff buna si ff ciocolatoasa.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 200 g unt
  • 110 g zahar + o lingura
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao neagra
  • 160 g faina
  • 200 gr capsune proaspete
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente crema

  • 200 g ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml smantana de gatit
  • 50 g unt
  • 2 linguri coniac

Ingrediente glazura alba

  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu doua feluri de ciocolata:

Incepem cu blatul, mai bine zis cu capsunele.

Capsunele le spalam si le lasam la scurs, dupa care le pasam bine cu o furculita, sa obtinem un piure. Peste piureul obtinut adaugam o lingura de zahar (brun folosesc eu). Lasam la o parte.

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza bine, dar bine de tot cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste si crema devine pufoasa. Adaugam pe rand galbenusurile in crema, si mixam dupa fiecare adaugare pana la omogenizarea completa. 

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi le adaugam in crema de unt (cernute). Amestecam usor,apoi adaugam piureul de capsune.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, si le incorporam in compozitia de mai sus, usurel...cu miscari de jos in sus folosind o spatula, sau o lingura (recomand spatula, este de foarte mare ajutor).

Tapetam o tava 25/35 cu hartie de copt si turnam blatul in tava, apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Lasam prajitura la caldura (maare) pentru 30-35 minute. Cand e gata, oprim focul si o mai lasam in tava pana se raceste.

Cat timp se coace blatul (nuuu, nu ne ducem la televizor :P) ne apucam de crema.
Smantana pentru frisca si smantana se aduc la punctul de fiebere, se iau de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele (nu trebuie neaparat sa fie razuita) si untul. Amestecam pana cand ciocolata este topita complet si dam la rece. Dupa aproximativ 5 minute adaugam si coniacul.
Cand a ajuns la temperatura camerei, o bagam pentru 20 minute la congelator ca sa nu trebuiasca sa asteptam toata noaptea sa o putem mixa.
Scoatem crema de la congelator si o mixam bine, pana devine pufoasa.

Partea cea mai simpla a prajiturii este prepararea glazurii albe :D Tot ce aveti de facut este sa rupeti ciocolata alba bucatele, o asezati intr-un vas potrivit pt cuptorul cu microunde, puneti laptele si uleiul peste ciocolata si o topiti in reprize de 30 de secunde, verificand dupa fiecare. E bine sa faceti asta ca sa nu patiti ca mine, adica sa topiti ciocolata dar si vasul, care era de plastic binenteles :)))

Bun, acum ca am terminat tot ce tine de preparare, trecem la partea cu ornarea! Scoateti blatul din tava si il taiati in bucati de marimea dorita. Turnati glazura alba, putin calduta, pe fiecare bucata.
Cand ati terminat operatiunea de glazurare, va ocupati de crema de ciocolata. Puneti crema intr-un pos si ornati dupa cum va este placul, si inspiratia.

Gata cu treaba, acum este timpul pentru relaxare si delectare!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Poliana 1

08.06.2012, 22:08

Aziz, merge perfect, te astept la mine!

MIUTA 1

14.06.2012, 12:12

Poliana 1

14.06.2012, 15:59

Miuta, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu suc de portocale