Negresă cu dulceață de piersici și bezea

de Panacris in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 1157 vizualizari

 

Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de nucă:
  • gălbenușuri 6 bucăți,
  • zahăr tos 100 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • nuci tocate mărunt 100 g,
  • făină albă de grâu 000 350 g,
  • lapte 300 ml
  • fiolă esența de rom 1 bucată,
  • praf de copt 1 plic (10g),
  • pudră de cacao neagră 3 linguri,
  • gem de piersici a la Panacris 1 borcan,
  • Pentru bezea:
  • albușuri 6 bucăți,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr tos 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu dulceață de piersici și bezea:

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul și la final laptele. Se amestecă ușor, până se înglobează bine toate ingredientele, apoi  se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava cu aluatul obținut  se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru cca. 20 de minute, lăsându-se la copt doar pe jumătate.

Albușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul vanilinat și zahărul tos, până se  obține o spumă compact ca și pentru bezele.

Când blatul este copt doar ușor la suprafața se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem de piersici, apoi se  pun albușurile bătute spumă. Cu dosul unei linguri umezite, se fac vârfuri de bezea. Se introduce tava  din nou la cuptor la 150 de grade C, pentru cca. 25 de minute, până ce bezeau se rumenșete ușor.

Spor și poftă bună!   

 

TIPS-URI

1

Important, (dacă rezista în familia voastră!) prăjitura se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi când se poate tăia cu un cuțit încălzit.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351602
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351603
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351604
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351605
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351606
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351607
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351612
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351613
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351614
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351615
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351616
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351617
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351618
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351619
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351620
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351621
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351622
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351623
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351625
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351626
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351627
retete culinare - Negresă cu dulceață de piersici și bezea 351628

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.11.2014, 11:56

Ce bine arata!

kukibella 1

11.11.2014, 12:42

mihaelar63 1

11.11.2014, 15:06

Vino la mama negreso ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55