Negresa cu fulgi de ciocolata

de Toamna07 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 4662 vizualizari

 

Cand ma gandesc la un moment de rasfat culinar,negresele sunt in topul preferintelor .
Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
O veti indragi,cu siguranta!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 4 linguri cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom (dupa gust)
  • fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu fulgi de ciocolata:

Mod de preparare: Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul. Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.
Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor. Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa. Se formeaza o crusta delicioasa.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu fulgi de ciocolata-0
Negresa cu fulgi de ciocolata-1
Negresa cu fulgi de ciocolata-2
Negresa cu fulgi de ciocolata-3
Negresa cu fulgi de ciocolata-4
Negresa cu fulgi de ciocolata-5
Negresa cu fulgi de ciocolata-6
Negresa cu fulgi de ciocolata-7

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

28.02.2013, 21:21

O bucatica de negresa oricand as servi!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:20

Toamna07

Toamna07 1

01.03.2013, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!