Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 2076 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt

Bezea

    • 5 albuşuri
    • 200 g zahăr
    • un praf de sare

1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300:

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.

Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-0
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-1
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-2
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-3
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-4
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-5
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-6
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-7
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-8
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-9
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-10
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-11
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300-12

COMENTARII (29)

Zamfira

Zamfira 1

26.10.2015, 12:10

Anca

Bucataras

Bucataras 1

27.10.2015, 12:20

Ooo, bravo, felicitari!

Zamfira

Zamfira 1

27.10.2015, 12:58

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!