Negresa cu gem de caise

de merisor in Prajituri, 28 Mar 2016 | 2031 vizualizari

 

Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei, unul iubind foarte mult nuca, iar celălalt, gemul de caise.


Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza, la el într-una din emisiuni am văzut, mi-a plăcut și am notat.


 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă medii
  • 250 g unt(82%)
  • 150 g zahăr
  • 250 g gem de caise
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise:

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.

Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului.

Adaugăm untul ușor răcit, omogenizăm, adăugăm gemul și omogenizăm din nou.

Adăugăm apoi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua.

Am amestecat mai întâi 200 g făină cu cacaua și praful de copt, neevaluând de la început câtă făină o să înglobeze compoziția mea.

Am urmărit să obțin o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, deoarece gemul de caise tinde să migreze spre baza compoziției, dacă nu are un suport mai ferm în restul ingredientelor.

Deci, completăm cu făină până când obținem consistența dorită, adăugăm apoi și esența și fulgii de migdale și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și a cărei bază am acoperit-o cu miezul de nucă tăiat grosier.

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Coacem negresa cu gem de caise, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Răsturnăm negresa pe un blat, să vină cu nuca deasupra, apoi o lăsăm să se tempereze câteva minute și o pudrăm cu zahăr.

Mergea și o glazură de ciocolată sau o cremă deasupra, dar având în vedere că are și gem și nucă, eu am preferat s-o las așa simplă.

Mi-a plăcut foarte mult, la această rețetă de negresă cu gem de caise, textura, ușor umedă, dar și pufoasă în același timp.

Să vă fie de folos!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu gem de caise-0
Negresa cu gem de caise-1
Negresa cu gem de caise-2
Negresa cu gem de caise-3
Negresa cu gem de caise-4
Negresa cu gem de caise-5
Negresa cu gem de caise-6

COMENTARII (38)

Aletta

Aletta 1

19.08.2016, 16:51

wow, ce bunatate, am pus-o si eu la favorite,merita incercata!!

Rux

Rux 1

20.08.2016, 12:33

O minunatie draga mea!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.08.2016, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!