Negresa cu glazura de ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 9 Sep 2010 | 9968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar;
  • 275 ml lapte;
  • 50 g cacao;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 200 g unt;
  • 350 g faina;
  • 5 oua;
  • 1 plic praf de copt;
  • coaja rasa de portocala;
  • o priza sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei.

Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata. Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.

Glazura:

In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu glazura de ciocolata-0
Negresa cu glazura de ciocolata-1
Negresa cu glazura de ciocolata-2
Negresa cu glazura de ciocolata-3
Negresa cu glazura de ciocolata-4
Negresa cu glazura de ciocolata-5
Negresa cu glazura de ciocolata-6
Negresa cu glazura de ciocolata-7
Negresa cu glazura de ciocolata-8
Negresa cu glazura de ciocolata-9

COMENTARII (15)

nadina73

nadina73 1

10.09.2010, 01:19

super si eu vreau uite ce lassper ca nu ai impartit tot la fete

silvi0ara

silvi0ara 1

10.09.2010, 10:22

Nu Nadina,am si pentru tine.

Corinuta

Corinuta 1

10.09.2010, 10:39

yamii!as papa vreo doua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!