Negresa cu glazura de ciocolata

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 514 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata reteta este ideala! Trebuia sa pregatesc ceva dulce pentru baby shower-ul Monicai Sandru si m-am gandit ca siguuur vor iubi ciocolata mamicile frumoasele! M-am abatut umpic de la reteta de baza pentru negresa, dar e si mai buna! Daca doriti o consistenta mai densa si lipicioasa,renuntati la praful de copt,si mai adaugati 2 linguri de faina,iar ciocolata pentru glazura adaugati-o in amestec si lasati-o mai putin in cuptor:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200g faina
  • 100g ciocolata topita
  • Pentru Glazura:
  • 250g ciocolata neagra
  • 50ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

          Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao, faina si praful de copt.Amestecam cu miscari ample de jos in sus. La final adaugam ciocolata topita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul si il lasam la cuptor pentru aprox. 20-25 sau facem testul cu scobitoarea si vedem daca este gata :). La mine este simplu, nu trebuie spalat vasul, tata iubeste sa "curete" vasul de prajituri :))

           Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi pana cand aceasta se topeste si lasam la racit.

           Taiem blatul in forma de patratele(sau orice forma),glazuram cu ciocolata si ornam cu fructe,apoi lasam la frigider pana ciocolata se intareste:).Serviti-o cat mai repede si inainte de ora 18 :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu glazura de ciocolata 397695
retete culinare - Negresa cu glazura de ciocolata 397696

COMENTARII (5)

diaconta 1

31.08.2015, 13:58

Din asta vreau si eu

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 14:13

Ce buna

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:03

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: