Negresa cu glazura si nuci caramelizate

de MonaMimi in Prajituri, 30 Noi 2013 | 2868 vizualizari

 

reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g nuci prajite taiate grosier
  • glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • nuca caramelizata:
  • 100 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura si nuci caramelizate:

Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.

Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.

Punem compozitia intr-o tava  la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.

Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.

Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.

Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.

Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu glazura si nuci caramelizate 281616
retete culinare - Negresa cu glazura si nuci caramelizate 281617
retete culinare - Negresa cu glazura si nuci caramelizate 281618
retete culinare - Negresa cu glazura si nuci caramelizate 281619

COMENTARII (6)

MonaMimi 1

30.11.2013, 20:44

diaconta 1

30.11.2013, 22:03

Imi plac negresele in orice combinatie

MonaMimi 1

30.11.2013, 22:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S