Negresa cu inima de cocos

de Miha in Prajituri, 18 Iun 2009 | 7942 vizualizari

 

O prajitura ciocolatoasa si foarte foarte buna.Aviz ciocoholicilor! :))

Reteta preluata de la Laura Adamache si ajustata dupa ce-am avut la dispozitie :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet praf copt
  • Pentru "inima" de cocos:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu inima de cocos:

Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.


Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos,pana se omogenizeaza.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia cu ciocolata,apoi cu o lingura,din loc in loc "inima" de cocos.Cu ajutorul unui bat pentru frigarui,amestecam cele 2 compozitii.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute sau faceti proba cu scobitoarea.

Creste foarte mult,de ma gandeam ca ar fi trebuit sa pun intr-o tava mai mare. :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4627
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4628
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4629
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4630
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4631
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4632
retete culinare - Negresa cu inima de cocos 4633

COMENTARII (7)

Bucataras 1

28.06.2009, 23:36

, buna asta cu catza ... eu jignisem cimpanzeii

Giana 1

19.08.2013, 14:47

Imi pare rau pentru "Cata", probabil a incercat sa faca prajitura si nu i-a reusit, sau doar este o persoana frustrata, o "epava in bucatarie". Totusi ar fi fost corect sa ne scrie si noua cateva impresii si sa aduca argumente la rautatile pe care le-a gandit (daca are constiinta). Consider ca acel comentariu rautacios ar trebui sters. In plus, retetele si gusturile difera de la om la om, nu este regula sa ne reuseasca toate retetele.

babi5 1

20.08.2013, 07:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI