Negresa cu marshmallows

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Apr 2016 | 5873 vizualizari

 

Suficienta descrierea din titlu? Prajitura asta e o ciocolatoasa incredibila!  Va provoc sa o probati:))))))))va trebui sa treceti insa de provocarea de a o lasa o noapte afara la rece :))) musai!

 

INGREDIENTE

Negresa:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 60 % cacao)
  • 225gr. unt
  • 4 oua mari
  • 130 gr. faina patiserie
  • 200 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie

Topping de bezea:

  • 300 gr marshmallows ( bezele din spuma de zahar)
  • 175 ml frisca lichida
  • 1 lingura si jumatate de unt
  • 250 gr. ciocolata neagra( 60%)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu marshmallows:

Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.

Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final faina.

In tavita patrata de Jena, unsa usor cu ulei am pus o foaie de copt, si am turnat compozitia.

Negresa am tinut-o la cuptor aproximativ 25 de minute la 180 de grade( atentie, nu mai mult!)

Intre timp, intr-un vas, am pus frisca, in ea am topit ciocolata, apoi am adaugat untul si apoi o parte din bezele 150 de grame. Am amestecat, la foc foarte mic,  pana ce s-au topit bezelele.

Peste negresa scoasa din cuptor, am turnat o parte din crema cu bezele, apoi am asezat bezelele moi si le-am acoperit cu restul de crema de ciocolata si bezea.

Fuguta la rece undeva pe terasa (nu la frigider) vasul pana a doua zi, cand ridicam cu tot cu hartie prajitura din vas, o punem pe un tocator si o feliem dupa dorinta! Pofta bunicica! Este o prajitura iubita de copii...sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

simona72 1

15.04.2016, 19:52

Deliciu marca Rux!!

dantes 1

16.04.2016, 06:26

Delicioasa!

RuxyRux 1

04.05.2016, 23:52

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti cu napolitane