Negresa cu nectarine

de Sim0na in Prajituri, 9 Dec 2012 | 3131 vizualizari

 

In mod normal in reteta asta am vazut ca e folosesc caise.. si zahar brun.. dar.. ce sa fac daca mi-a venit pofta si am constatat ca nu mai am nici una, nici alta?! Am improvizat!! Si a iesit foarte buna!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 160g unt
  • 4 oua
  • 8 linguri cacao
  • 4 lg ciocolata rasa
  • 300g iaurt natural
  • 1 pachet praf de copt
  • sare
  • 4 nectarine (taiate in jumatate)
  • 1 plic zahar vanilat (n`am avut zahar brun)
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nectarine:

Am uns tava cu unt si am presarat zahar vanilat. Apoi am asezat jumatatile de nectarine la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. 

Am frecat untul cu zaharul, am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt (deja amestecate)  si apoi am adaugat iaurtul si ciocolata rasa. Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le`am pus in amestec,  omogenizand cu o lingura, de jos in sus. 

Am rasturnat compozitia peste nectarine si am copt in cuptorul preincalzit, cca 40-45 de minute. 

Cand s`a racorit am rasturnat`o pe un blat cu nectarinele in sus si am taiat`o patrate in asa fel incat nectarinele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese. Am pudrat cu zahar si... am papat una pe nerasuflate.

A mea a iesit cam acrisoara ptr ca am folosit ciocolata amaruie... Data viitoare voi folosi alt tip de ciocolata.. sau deloc, ptr ca este suficienta cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere