Negresa cu nuca de cocos si zmeura

de anca_rm in Prajituri, 6 Oct 2015 | 1946 vizualizari

 

Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa.
Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .

 

INGREDIENTE

  • -150 g nuca de cocos
  • -2 albusuri
  • -2 linguri de zahar
  • -praf de sare
  • -200 g zmeura
  • -200 g ciocolata 50% cacao
  • -100 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
  • -1 praf de copt
  • -150 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca de cocos si zmeura:

Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.

Lasam la racit.

Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam  si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.

Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugam praful de copt si faina si omogenizam.

Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc, apasand usor.

Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404814
retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404815
retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404816
retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404817
retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404818
retete culinare - Negresa cu nuca de cocos si zmeura 404819

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.10.2015, 20:56

Sper ca m-ai ai o buctica si pentru mine!

Criss 1

07.10.2015, 11:26

dantes 1

10.10.2015, 06:08

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S