Negresa cu nuca multa si stafide

de merisor in Prajituri, 15 Iul 2012 | 3764 vizualizari

 

Este prajitura preferata a unuia din baietii mei si i-am promis ca o fac. Am vrut initial sa o fac pe cea cu caise, dar mi-a fost lene sa ajung pana in piata, asa ca am facut cum am stiut eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 400 g nuca(jumatate macinata fin si jumatate taiata bucati mai mari)
  • 100g stafide
  • sare
  • 1 ceasca lapte
  • esenta si coaja rasa de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca multa si stafide:

Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile,  cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g). 

Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor  cca 40', pe urma se lasa la racit.

Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170147
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170148
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170149
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170150
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170151
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170152
retete culinare - Negresa cu nuca multa si stafide 170153

COMENTARII (16)

Sim0na 1

16.07.2012, 11:14

Daca are nuca multa, este excelenta!

merisor 1

16.07.2012, 11:51

are muuuulta!

gaby_gabytza 1

16.07.2012, 16:03

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S