Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot

de gaby_duceag in Slow Cooker, 4 Sep 2015 | 4779 vizualizari

 

Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat. O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana gem de prune
  • 1/2 cana apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • cateva linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1/4 cana ulei
  • o cana si 1/2 faina alba
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • cateva pere mici
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot:

  • pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot  Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
  • intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
  • amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
  • adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
  • faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
  • trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
  • la final incorporeaza nuca
  • pune hartie de copt in vasul aparatului Crock-Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
  • niveleaza frumos
  • perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor  casuta samburilor
  • introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
  • selecteaza din meniul aparatului programul "low" si timpul 3:30
  • de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
  • spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
  • prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

urmareste prepararea prajiturii, e posibil ca in functie de cata faina ti-a intrat in compozitie sa fie gata si dupa 3:15- 3:20.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L