Negresa cu nuci si bezea

de diana_k in Prajituri, 15 Ian 2013 | 8670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 g ciocolata,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 6 oua,
  • 1 vanilie,
  • 220 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana nuci taiate
  • bezea:
  • 6 albusuri,
  • 200 g zahar ,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si bezea:

Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta. Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.

Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge. Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se  intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid. Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.

Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu nuci si bezea-0
Negresa cu nuci si bezea-1
Negresa cu nuci si bezea-2

COMENTARII (18)

mamaieelena

mamaieelena 1

16.01.2013, 09:57

gustoasa

Sim0na

Sim0na 1

16.01.2013, 12:51

ce bunatate!!!

nilgun

nilgun 1

21.07.2013, 13:07

am facut si eu asa...dar pe atunci nu puneam retete pe bucataras si nu am poze

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!