Negresa cu nuci si sos de cafea

de AndreeaJ in Prajituri, 3 Mar 2011 | 12058 vizualizari

 

Aceasta este reteta de desert cu care am participat la concursul care tocmai s-a terminat. Negresa este una obisnuita, dar este innobilata cu un sos de cafea, despre care vreau sa cred ca este creatie proprie. Am facut sosul dupa gustul si placerea mea. Incercati combinatia aceasta! Eu zic ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g cacao neagra de calitate superioara
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un strop de esenta de rom
  • Pentru sosul de cafea
  • 100g zahar tos
  • 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • 3 lingurite rom de buna calitate
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de cafea (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si sos de cafea:

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.

Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea  lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.

Se toarna din belsug peste prajiturele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88884
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88885
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88886
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88887
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88888
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88889
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88890
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88891
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88892
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88893
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88894
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88895
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88896
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88897
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88900
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88901
retete culinare - Negresa cu nuci si sos de cafea 88903

COMENTARII (34)

Rocsi 1

04.03.2011, 11:39

cat de grozava

adry88 1

11.06.2011, 17:43

Aurelia 07_07 1

18.03.2012, 17:44

Arata super si prezentarea la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S