Negresa cu nuci si stafide

de Lau in Prajituri, 10 Mai 2011 | 3779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vinilie
  • 100 g stafide
  • 200 g nuci tocate
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • GLAZURA
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si stafide:

 untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.

se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un strat de nuci pisate dupa care se adauga compozitia si din loc in loc se adauga stafidele, iar deasupra asezam alt strat de nuca, se da la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.

GLAZURA-se pune zaharul cu apa,cacao si untul la fiert. Cand s-a topit untul, se adauga frisca si se pune din nou la foc mic sa fiarba 1-2 min

Glazura se toarna rece peste prajitura

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu nuci si stafide 104288
retete culinare - Negresa cu nuci si stafide 104289
retete culinare - Negresa cu nuci si stafide 104290
retete culinare - Negresa cu nuci si stafide 104291
retete culinare - Negresa cu nuci si stafide 104292

COMENTARII (33)

Lau 1

11.05.2011, 21:22

ed

Lau 1

11.05.2011, 21:22

mirela

Lau 1

11.05.2011, 21:23

vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L