Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă

de Panacris in Prajituri, 25 Mar 2013 | 3777 vizualizari

 

O negresă reinventată, din revista Click, noutatea fiind băutura de soia și untul de cacao.

 

INGREDIENTE

  • băutură din soia 400 ml,
  • apă minerală 250 ml,
  • gem de merișoare 2 linguri,
  • merișoare fructe 2 linguri,
  • piersici din compot călite în unt de cacao,
  • unt de cacao 200 g,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • zahăr brun 200 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • cacao 3 linguri.
  • Pentru glazură:
  • zahăr tos 6 linguri,
  • cacao 3 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • apă clocotită 4 linguri.
  • Pentru decor:
  • nuci tocate cu zahăr cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă:

Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie.

Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu apa, zahărul, zahărul vanilinat, gemul și praful de cacao. Se amestecă bine cele trei compozitii până se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se presară merișoarele și se dă la copt în cuptorul preînicns, ptr cca. 45 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Pentru glazură se amestecă zahărul cu praful de cacao, pe baie de aburi, se adaugă uleiul și apa fierbinte, amestecându-se continuu până se obține o glazură omogenă. Se toarnă peste prăjitura rece, altfel se poate închega prea repede. La final se presară nucă măcinată cu zahăr tos.

Se servește rece alături de o cafea savuroasă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213991
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213992
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213993
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213994
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213995
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213996
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213997
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213998
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 213999
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214000
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214001
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214002
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214003
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214004
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214005
retete culinare - Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă 214006

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

26.03.2013, 09:42

Ah, ce arome!

ionela2682 1

12.04.2013, 16:34

La favorite!!

- TABITA - 1

03.05.2013, 23:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: