Negresa cu unt de arahide

de Rux in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 845 vizualizari

 

Un deliciu, o prajitura de ciocolata usor umeda cu gust intens de unt de arahide by Laura Adamache....mi-a placut enorm!

 

INGREDIENTE

  • 70 g faina
  • 110 g unt
  • 170 g ciocolata amaruie( 70% am pus eu)
  • 3 oua
  • 125 g zahar brun
  • 20 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • vanilie

Crema de unt de arahide:

  • 200 gr unt de arahide(eu am avut cu zahar)
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 55 gr unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu unt de arahide:

Untul se topeste si-n el se topeste si ciocolata, se  adauga zaharul se se mai tine totuldoua minute la foc mic, lasa apoi  la racit cateva minute bune( 6).

Se adauga ouale si se amesteca bine dupa fiecare.

Ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de sare, cel de copt si bicarbonatul se amestecasi se dau prin sita, se adauga in crema de ciocolata si se omogenizeaza, iar la sfarsit se pune si vanilia.

Punem aluatul in forma de copt( 20 sau 22 cm) tapetata cu foaie pergament.

Crema de arahide:

Se topeste untul, se raceste si in el se adauga untul de arahide si zaharul, apoi se mixeaza pana la omogenizare, veti obtine o crema densa pe care o veti pune din loc in loc cu lingura in crema de ciocolata. Eu am ales varianta sa nu mixez untul de arahide si sa-l pun direct in forma mai lichida, peste aluatul din tava, apoi am  amestecat usor cu o lingura.

Am copt prajitura 30 de minute la 170 de grade....apoi am racit-o usor si ne-am bucurat de ea inca calda...

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404134
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404135
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404136
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404137
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404138
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404139
retete culinare - Negresa cu unt de arahide 404140

COMENTARII (26)

Rux 1

03.10.2015, 23:34

Rocs...cu mare drag...multumesc!

mirela0911 1

05.10.2015, 14:56

Cat de bine arata!

Rux 1

07.10.2015, 22:19

Multumesc Mirelusa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L