Negresă cu whisky (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3218 vizualizari

 

Prăjitura-i făcută la rapid, cantităţile sunt exact măsurate :)), se face uşor... şi-i bună în post.

 

INGREDIENTE

  • 33 lg făină;
  • 20 lg zahăr;
  • 6 lg cacao;
  • 100 g nucă de cocos;
  • 650 mL apă minerală;
  • 200 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg bicarbonat de sodiu (stins cu oţet de mere);
  • 3 lg whisky (opţional);
  • 10 mL esenţă de rom;
  • zahăr vanilat pudră;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu whisky (de post):

 

Se separă lichidele de solide. 

1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos.

2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă.

Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se toarnă aluatul în formă şi se coace timp de 35-40 minute, la temperatură mică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește simlpă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu o cupă de sorbet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu whisky (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 21:54

Sunt zile de post cand e dezlegare la ulei si beutură , in cantitati mici, ce-i drept.. deci ma incadrez in limite.

Sim0na 1

22.01.2013, 22:12

daca-i cu whisky, e cea mai buna!

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 23:12

, asa zic si eu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannoli siciliani