Negresa de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 7932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 200 g stafide
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran
  • coaja de la o lamie
  • un praf de sare
  • 1 borcan d e400 g cu gem de piersici
  • 1 banana cca 170 g
  • 150 g nuca taiata grosier
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecam faina cu zaharul,cacaoa , praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie,apoi adaugam uleiul si apa,iar la final stafidele,gemul si banana taiata rondele.Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 25/35 dimensiunea tavii) deasupra punem nuca taiata grosier.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 40-50 min,e gata cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza

 

TIPS-URI

1

se masoara cu aceiasi cana toate ingredientele,o cana de ceai

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa de post 329006
retete culinare - Negresa de post 329007
retete culinare - Negresa de post 329008
retete culinare - Negresa de post 329009
retete culinare - Negresa de post 329010
retete culinare - Negresa de post 329011
retete culinare - Negresa de post 329012
retete culinare - Negresa de post 329013
retete culinare - Negresa de post 329014
retete culinare - Negresa de post 329015

COMENTARII (24)

Tati63 1

27.06.2014, 11:04

..mi-ar place sa incec prajiturica asta, dar nu imi plac stafidele, cu ce le-as putea inlocui?;-)

tarasmariana 1

27.06.2014, 18:49

Arata minunat

mirela0911 1

29.06.2014, 12:03

place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55