Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

de laura_n in Slow Cooking, 16 Mar 2016 | 1979 vizualizari

 

Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca "negresele" sunt specialitatea mea. :))))


Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere.


Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa.


Desigur, i-am simtit parfumul doar, insa virtual am savurat si eu. 


Intrucat a fost prima data cand am copt un aluat la Crock-Pot, marturisesc ca am avut oarecare emotii, nestiind clar timpii de gatire, insa acum, pot sa spun ca am capatat experienta si l-am "citit" :))))


 

 

INGREDIENTE

  • pentru negresa:
  • 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru consum)
  • 1 cana zahar brut
  • 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri cu cacao neagra
  • un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cani cu faina alba
  • rom
  • pentru glazura
  • 200 gr ciocolata de post
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot:

Conectam aparatul Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.

Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida. 

In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.

De la Merisor, am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.

Dupa terminarea programului, deconectam aparatul Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.

Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.

Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.

Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

folositi cacao neagra, confera un gust mai bun.

2

puteti adauga apa in loc de sirop de trandafiri.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432889
retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432890
retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432891
retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432892
retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432893
retete culinare - Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot 432894

COMENTARII (45)

dantes 1

31.03.2016, 11:33

Delicioasa!

Zebra 1

01.04.2016, 21:40

Multumesc pt.precizari! Zebra.

noiinbucatarie 1

31.08.2016, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D