Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

de laura_n in Slow Cooker, 16 Mar 2016 | 8280 vizualizari

 

Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca "negresele" sunt specialitatea mea. :))))
Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la slow cooker Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere.
Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa.
Desigur, i-am simtit parfumul doar, insa virtual am savurat si eu. 
Intrucat a fost prima data cand am copt un aluat la slow cooker Crock-Pot, marturisesc ca am avut oarecare emotii, nestiind clar timpii de gatire, insa acum, pot sa spun ca am capatat experienta si l-am "citit" :))))
 

 

INGREDIENTE

  • pentru negresa:
  • 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru consum)
  • 1 cana zahar brut
  • 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri cu cacao neagra
  • un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cani cu faina alba
  • rom
  • pentru glazura
  • 200 gr ciocolata de post
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.

Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida. 

In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.

De la Merisor, am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.

Dupa terminarea programului, deconectam aparatul slow cooker Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.

Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.

Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.

Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

folositi cacao neagra, confera un gust mai bun.

2

puteti adauga apa in loc de sirop de trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taietei patrati la slow cooker Crock-Pot 4,7 L