Negresa de post cu visine

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 8697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • visine din compot
  • faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri jumate de apa fierbinte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu visine:

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o portocala si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.

Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.

Gand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.

 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa de post cu visine-0
Negresa de post cu visine-1
Negresa de post cu visine-2
Negresa de post cu visine-3
Negresa de post cu visine-4
Negresa de post cu visine-5
Negresa de post cu visine-6
Negresa de post cu visine-7

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (33)

anca_rm

anca_rm 1

16.12.2013, 10:25

adry88

adry88 1

16.12.2013, 10:37

delicioasa

Alina26

Alina26 1

16.12.2013, 17:30

ce fain arata!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!