Negresa din albusuri si ciocolata

de Bya Ralu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 6566 vizualizari

 

Reteta luata de la merisor, super buna si pufoasa, e fara nuca :) 

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri de ou
  • 200 g ciocolata(fulgi de ciocolata +1 ciocolata normala)
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa din albusuri si ciocolata:

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.

Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.

Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.

Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri, se amesteca usor de jos in sus cu o paleta.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt,bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute, se testeaza cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa din albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda