Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 3034 vizualizari

 

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine:

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.

Am lasat sa se raceasca.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.

Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.

In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.

Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.

Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.

Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

 

RETETA IN IMAGINI

Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-0
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-1
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-2
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-3
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-4
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine-5

COMENTARII (40)

Gabrielle_Gabi

Gabrielle_Gabi 1

03.09.2013, 00:20

Ba e chiar aspectos ! Mie imi place cum arata si arata foarte bine

diaconta

diaconta 1

03.09.2013, 09:37

Gabrielle_Gabi multumec pen tru aprecieri si bun venit la noi

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:58

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!