Negresa glazurata

de Isabel in Prajituri, 26 Sep 2013 | 6635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar pudra,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 1/2 cana ulei,
  • 3 lg cu varf cacao,
  • 2 cani faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 1 borcan cu gem (gemul poate fi de orice fel,borcan mic de 380 gr),
  • esenta de lamaie sau zeama de lamaie
  • Pt. glazura:
  • 5 lg lapte,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • 5 lg margarina pt copt Rama sau unt (o jumatate de pachet).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata:

Aluatul:

Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si gemul. Amestecam bine si in cele din urma adaugam faina cernuta cate putin si cacaoa si omogenizam bine compozitia.

Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins prealabil la 180 grade, cam 25 minute, insa incercam cu scobitoarea in functie de cuptor.

Intre timp facem glazura la baine-marie punand la topit intai margarina (untul), apoi zaharul, apoi laptele si cacaoa si se lasa sa dea in cateva clocote si se da la racit.

Cand este gata aluatul se scoate si se lasa la racorit, apoi adaugam glazura si dam la frigider.

Se portioneaza cand s-a racit.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu ciocolata rasa,nuca de cocos sau nuci macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.09.2013, 16:48

Rocsi 1

26.09.2013, 22:11

Isabel 1

27.09.2013, 09:13

daaa buna morena,asa un pic de dulce la cafea.mersi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci