Negresa glazurata

de Isabel in Prajituri, 26 Sep 2013 | 4328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar pudra,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 1/2 cana ulei,
  • 3 lg cu varf cacao,
  • 2 cani faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 1 borcan cu gem (gemul poate fi de orice fel,borcan mic de 380 gr),
  • esenta de lamaie sau zeama de lamaie
  • Pt. glazura:
  • 5 lg lapte,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • 5 lg margarina pt copt Rama sau unt (o jumatate de pachet).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata:

Aluatul:

Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si gemul. Amestecam bine si in cele din urma adaugam faina cernuta cate putin si cacaoa si omogenizam bine compozitia.

Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins prealabil la 180 grade, cam 25 minute, insa incercam cu scobitoarea in functie de cuptor.

Intre timp facem glazura la baine-marie punand la topit intai margarina (untul), apoi zaharul, apoi laptele si cacaoa si se lasa sa dea in cateva clocote si se da la racit.

Cand este gata aluatul se scoate si se lasa la racorit, apoi adaugam glazura si dam la frigider.

Se portioneaza cand s-a racit.

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu ciocolata rasa,nuca de cocos sau nuci macinate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa glazurata 263617
retete culinare - Negresa glazurata 263618
retete culinare - Negresa glazurata 263619
retete culinare - Negresa glazurata 263620

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.09.2013, 16:48

Rocsi 1

26.09.2013, 22:11

Isabel 1

27.09.2013, 09:13

daaa buna morena,asa un pic de dulce la cafea.mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: