Negresa (insiropata)

de gaby_duceag in Dulciuri, 5 Apr 2011 | 22772 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute, la Dya, o negresa cu o textura aerata, pufoasa, care mi-a ramas in minte.
Asa ca nu mi-a ramas decat s-o execut..dar...am "imbunatatit-o"..:D
Poate pentru ca urasc sa respect retelele intocmai :))), poate pentru ca am vrut-o mai speciala...asa ca ..a iesit..ce se vede.
Multumesc ,Dya; cu siguranta voi mai repeta blatul. Am mancat si asa cand am taiat marginile si este foarte bun.Pupici.

 

INGREDIENTE

Blat (ingrediente pentru o tava de 20/16)
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 30 gr unt
  • 5 linguri cacao
Crema
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o jumatate esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa (insiropata):

Blat.
Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua
Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma.
Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la sfarsit incorporam albusurile.
Turnam intr-o tava tapetata cu ulei si faina (faina doar pe fund) si coacem la foc mic (aprox 165 grade) timp de 45-50 min.

Scoatem si lasam la racit.

Sirop:
Fierbem apa cu zaharul la foc mic timp de 3 minute.
Oprim focul , adaugam esenta si lasam la racit.

Crema.
Punem intr-un bol frisca, untul la temperatura camerei taiat cubulete, zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam la treapta mica timp de 1 minut apoi..ii dam viteza :))) pana se intepeneste in bol.

Cand s-a racit blatul il portionam, insiropam si plasam cate un mot de crema pe fiecare prajiturica.

PS.Mie mi-a mai ramas putina crema, puteti reduce din cantitati.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa (insiropata) 96664
retete culinare - Negresa (insiropata) 96666

COMENTARII (37)

Rux 1

30.07.2011, 15:16

Mi-a scapat arata minunat si cred ca e delicioasa

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 10:21

foarte bine arata si cred ca a fost foarte, foarte buna!

Panacris 1

30.01.2013, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S