Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

de merisor in Prajituri, 1 Mar 2013 | 17922 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o reteta simpla de negresa, dar apoi mi-a venit ideea sa fac si o crema de galbenusuri cu cafea care a iesit foarte buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua + 4 albusuri
  • 250 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 100 gr miez de nuca(sferturi)
  • Pentru crema de galbenusuri:
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml cafea fiarta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • 5 gr gelatina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de cafea
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata amaruie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea:

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam incet sa nu se lase albusurile.

La final punem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, putin cate putin si omogenizam bine.

Tapetam tava(22/36 cm) cu hartie de copt, ungem putin deasupra hartiei cu ulei si asezam nuca pe tot fundul tavii.

Rasturnam compozitia de blat incet peste nuca si nivelam.

Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade.

Pentru crema facem o cafea mai tare la filtru, frecam galbenusurile bine cu zaharul si incepem sa punem din cafeaua fiarta peste ele amestecand continuu, apoi dupa ce am pus toata cafeaua, adaugam amidonul, sarea si punem vasul pe foc  moale mestecand continuu. Cand atinge punctul de fierbere adaugam untul tinut la temperatura camerei si mai lasam pe foc pana la topirea acestuia.

Punem gelatina la hidratat in putina apa pentru cateva minute, apoi topim pe foc moale si o amestecam in crema fierbinte si dam vasul la rece acoperit cu o folie alimentara.

Pentru sirop punem ingredientele pe foc si lasam pana la topirea zaharului.

Cand blatul este racit, turnam siropul peste el.

Cand crema se raceste si se incheaga, bagam mixerul si frecam putin pentru a deveni mai spumoasa, apoi o asezam peste blat si ornam cu fulgi de ciocolata.

 Este foarte buna asa insiropata si cu aroma de cafea!

 

TIPS-URI

1

Se poate exclude gelatina daca se ingroase suficient crema pe foc, cred ca depinde de amidon, mie mi s-a parut putin moale si nu am vrut s-o ratez.

2

Crema de galbenusuri se poate pune pe foc fara unt, acesta adaugandu-se cand crema se raceste.

3

Zahar in blat se pune in functie de ciocolata, a mea a fost foarte dulce.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207819
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207820
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207821
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207822
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207823
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207824
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207825
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207826
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207827
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207828
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207829
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207830
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207832
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207833
retete culinare - Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea 207835

COMENTARII (64)

Xandrinne 1

08.05.2015, 06:24

-Licurici- 1

29.06.2015, 07:47

Orice contine cafea e demential!

noiinbucatarie 1

24.05.2016, 22:44

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55