Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

de Merisor in Prajituri, 1 Mar 2013 | 26976 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o reteta simpla de negresa, dar apoi mi-a venit ideea sa fac si o crema de galbenusuri cu cafea care a iesit foarte buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua + 4 albusuri
  • 250 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 100 gr miez de nuca(sferturi)
  • Pentru crema de galbenusuri:
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml cafea fiarta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • 5 gr gelatina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de cafea
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata amaruie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea:

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam incet sa nu se lase albusurile.

La final punem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, putin cate putin si omogenizam bine.

Tapetam tava(22/36 cm) cu hartie de copt, ungem putin deasupra hartiei cu ulei si asezam nuca pe tot fundul tavii.

Rasturnam compozitia de blat incet peste nuca si nivelam.

Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade.

Pentru crema facem o cafea mai tare la filtru, frecam galbenusurile bine cu zaharul si incepem sa punem din cafeaua fiarta peste ele amestecand continuu, apoi dupa ce am pus toata cafeaua, adaugam amidonul, sarea si punem vasul pe foc  moale mestecand continuu. Cand atinge punctul de fierbere adaugam untul tinut la temperatura camerei si mai lasam pe foc pana la topirea acestuia.

Punem gelatina la hidratat in putina apa pentru cateva minute, apoi topim pe foc moale si o amestecam in crema fierbinte si dam vasul la rece acoperit cu o folie alimentara.

Pentru sirop punem ingredientele pe foc si lasam pana la topirea zaharului.

Cand blatul este racit, turnam siropul peste el.

Cand crema se raceste si se incheaga, bagam mixerul si frecam putin pentru a deveni mai spumoasa, apoi o asezam peste blat si ornam cu fulgi de ciocolata.

 Este foarte buna asa insiropata si cu aroma de cafea!

TIPS-URI

1

Se poate exclude gelatina daca se ingroase suficient crema pe foc, cred ca depinde de amidon, mie mi s-a parut putin moale si nu am vrut s-o ratez.

2

Crema de galbenusuri se poate pune pe foc fara unt, acesta adaugandu-se cand crema se raceste.

3

Zahar in blat se pune in functie de ciocolata, a mea a fost foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa