Negresa à ma façon

de yafa in Prajituri, 21 Sep 2010 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 3oua
  • 200g de unt
  • 12 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 250-260g de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 3 linguri de cioco in pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 10g de praf de copt

Glasaj

  • ~170g de ciocolata cu lapte
  • ~60g de ciocolata alba
  • 1-2 linguri de ceriale expandate(boabe mici)
  • 4-5 linguri de smantana lichida
  • - am mai adaugat si ramasite de la alvita ca decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa à ma façon:

Batem ouale spuma cu  praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta pana la un amestec omogen.  Adaugam apa, amestecam bine si varsam totul intr-o tava unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie. Dam la 190°C cam 30 de minute, incercam cu scobitoarea. Lasam prajiturica la racoare si pregatim glasajul.

Intr-un vas rupem ciocolata , adaugam smantana lichida si asezam pe foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand ciocolata s-a topit incorporam cerialele si varsam totul peste prajiturica racorita. Lasam la loc racoros minimum 1 ora, dupa care o putem da la frigider.  Dupa cateva ore,  se taie frumos desprinzandu-se singurica de peretii tavii. Servim, pofta buna!

 

 

COMENTARII (41)

yafa

yafa 1

27.09.2010, 11:58

Corina, multumesc mult de tot

elena1988

elena1988 1

01.03.2011, 14:55

Cris2711

Cris2711 1

05.11.2011, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12