Negresa marmorata cu crema de branza

de Angelina_Elena in Prajituri, 5 Mar 2013 | 2522 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

  • Pentru negresa:
  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru marmorat:
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa marmorata cu crema de branza:

Untul se topeste partial la microunde, se adauga peste el zaharul pudra, apoi se mixeaza pana se intareste iar. Obtinem o crema pufoasa.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele.

Omogenizam, o lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de unt.

Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si un praf de sare.

Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt.

Crema de branza o mixam cu zaharul si oul pana obtinem o crema pufoasa.

Turnam aluatul intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem deasupra compozitia de branza.

Cu o lingura amestecam usor cele 2 compozitii si dam tava la cuptor la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Lasam prajitura la racit in tava, apoi o portionam dupa dorinta.

Este foarte, foarte buna!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi ciocolata neagra, pe langa zaharul precizat in lista de ingrediente mai adaugati 50 g, in total 100 g!

COMENTARII (23)

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 21:01

Superrrr... negresa e preferata mea!

nico_72

nico_72 1

28.04.2013, 19:28

Astazi am facut aceasta reteta,este foarte buna ! Vreau sa fac o mica precizare,la crema de branza eu am adaugat 1 1/2 lingura faina deoarece crema nu mi-a iesit o crema pufoasa...(mai degraba apoasa)eu am folosit crema de branza de la Hochland cea clasica.Oricum cu mici emotii,dar a iesit la fel ca cea din poza postata de tine. Iti multumesc din suflet pentru reteta !

Ce fel de crema de branza ai folosit tu ?

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.04.2013, 19:57

Nico, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! Eu am folosit crema de branza Philadelphia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12