Negresa pufoasa

de dakris in Prajituri, 24 Mai 2012 | 106223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuci (optional)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

Se pun intr-o cratita laptele, untul/margarina, zaharul si cacaoa, se dau intr-un clocot, apoi se pune la racit. 

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia racita si nucile taiate bucatele.  Se varsa intr-o tava de cca 20 x 30 tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 min. la foc mediu.

Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).

Se portioneaza rece.

 

 

COMENTARII (22)

diaconta 1

16.01.2013, 21:42

Marynela,ce comentariu "interesant" ai.Nu vad sa fi uitat ceva Cristina,am facut si eu genul asta de negresa si a iesit foarte bine

diaconta 1

16.01.2013, 21:47

Marynela,asta te convinge?http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-sos-de-cafea-27511.html
cred ca-i foarte ok si este cam la fel cu reteta Cristinei.
Pufoasa e tocmai cat trebuie si nici sfarcuri n-are

dakris 1

18.01.2013, 19:02

Multumesc pt sustinere, Caludia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21