Negresa pufoasa de post

de deyutzky in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 2529 vizualizari

 

O suuuuper pufosenie de negresa. Nu e de trecut cu vederea, neaparat sa o incercati si voi. 


Eu am ramas fidela acestei retete pentru ca mi se pare o consistenta deosebita. Nu e nici prea uscata, cum s-a intamplat sa fie la unele retete, dar nici prea umeda. E perfecta! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa de post:

Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.

In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.

Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute, la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam negresa la racit. 

Dupa ce s-a racit complet o portionam si o servim. 

Se mai poate servi si cu gem/dulceata. E foarte buna si simpla si cu gem.

Va doresc Pofta Buna! 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa pufoasa de post-0
Negresa pufoasa de post-1
Negresa pufoasa de post-2
Negresa pufoasa de post-3
Negresa pufoasa de post-4
Negresa pufoasa de post-5
Negresa pufoasa de post-6
Negresa pufoasa de post-7

COMENTARII (14)

-Marius-

-Marius- 1

04.04.2016, 08:20

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 12:31

Camelya

Camelya 1

04.04.2016, 15:10

Ce pufosenie frumoasa si foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!