Negresă supercicolatoasă

de LadyCrs in Prajituri, 3 Apr 2012 | 5736 vizualizari

 

Sunt tare fericită că a ieșit perfectă și nu s-a fărâmat deloc!

 

INGREDIENTE

  • 200g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 10 linguri cacao
  • 250 g iaurt natural
  • un praf de copt
  • un vârf de sare
  • o ciocolată ( de care doriți voi..puteți pune câtă doriți voi...eu am considerat că e de ajuns una)
  • unt pentru uns tava
  • 3 kiwi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă supercicolatoasă:

Am separat albușurile de gălbanușuri. Untul l-am frecat cu zahărul bine bine dupa care am adăugat cele 4 gălbenușuri unul câte unul. Apoi am cernut făina și cacaoua și le-am pus în compoziție împreună cu praful de copt, apoi iaurtul și ciocolata pe care am dat-o prin răzătoare.

Separat am bătut albușurile spumă cu un praf de sare și o lingură de zahăr. Le-am încorporat în aluat, amestecând cu o lingură de jos în sus.

Kiwi-ul l-am tăiat felii și le-am așezat în tava pe care am uns-o bine cu unt la 1 cm distanța unul de altul. Compoziția obtinută am răsturnat-o peste kiwi și am introdus tava la cuptor. De frică să nu mi se lipească...am lăsat focul mic ( și sub tava cu aluat am pus tava de la cuptor plină cu apă)..durând astfel 1 oră prepararea desertului. 

După ce scoatem tava din cuptor o lăsăm să se odihnească puțin , după care răsturnăm blatul pentru a se vedea fructele.

TIPS-URI

1

puteți pune vișine, cireșe, caise etc în loc de kiwi

2

ar merge perfect și cu un sos de fructe de pădure

3

dimensiunea tăvii : 24x20x3,5 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă supercicolatoasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

LadyCrs 1

04.04.2012, 22:08

zamfira..eu aș face non-stop dacă aș avea mereu ce îmi trebuie..numai de dragul de le împărți în stânga și în dreapta

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:16

delicioasa

Alinutza80 1

08.04.2012, 21:03

daca e ciocolotoasa e buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo