Negrese Americane - Brownies

de -Miti- in Prajituri, 7 Noi 2010 | 11563 vizualizari

 

Fara nici un dubiu,romancele se pricep la facut prajituri si dulciuri,sunt experte..Eh,eu nu intru in aceasta categorie. Mie imi plac retetele rapide si nu cred ca as fi in stare sa coc o prajitura cu foi. Paine fac,dar din cea artizanala,care se amesteca cu lingura de lemn,nu-mi place sa ma murdaresc cu aluat.
Reteta asta de negrese se amesteca cu lingura,nu e complicata si ma descurc pana si eu.Nu e mare filozofie.Numai de n-ar avea atatea calorii!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana unt sau margarina
  • 1/2 cana cacao
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 1-2 zahar de vanilie
  • 1/2 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • Optional:1-2 cani de stafide,nuci,chipsuri sau bucatele de ciocolata,marshmallow,M&M
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese Americane - Brownies:

Se da drumul la cuptor.
Se amesteca untul cu cacao si se amesteca.
Se adauga zaharul .
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina.
Se adauga ingredientele optionale.
Se pune compozitia intr-o forma patrata si se da la cuptor cam 25 minute.
Nu se tine prea mult caci devine prea uscat.Se face testul cu scobitoarea si e gata cand iese inca umeda.

 

TIPS-URI

1

sa o scoti cand e scobitoarea inca umeda,altfel iese prea uscata.

COMENTARII (14)

-Miti- 1

12.12.2010, 11:21

nyco,era cacao dulce? eu folosesc neindulcita.Nu trebuie lasata sa se coaca precum alte prajituri.Bagi o scobitoare in ea si cand e inca umeda e gata negresa,altfel se intareste.Am avut si eu un dezastru in bucatarie ieri,dar asa invatam!

nyco 1

12.12.2010, 21:56

mersi mitinita.cacaoa era de la copil si da era dulce tare.am sa mai incerc intro zi si am sa-ti zic cum a iesit

nyco 1

14.12.2010, 20:13

A iesit prajitura foarte buna.Se vede diferenta: focul mai mic si cacaoa cu mai putin zahar.MERSI si e super usor de facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21