Negrese cu cremă de brânză

de andreeapintea in Prajituri, 21 Feb 2013 | 2468 vizualizari

 

Rapide şi simple, negresele sunt preferatele noastre, iar variantă cu cremă de brânză - stil cheesecake, este absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 225 grame cremă de brânză
  • 50 grame zahăr pudră
  • 5 ml extract de vanilie
  • Compoziţia de negresă
  • 115 grame ciocolată neagră
  • 115 grame unt
  • 150 grame zahăr brun
  • 2 ouă uşor bătute
  • 50 grame făină
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu cremă de brânză:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.

Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul. Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.

Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă. Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.

Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

 

TIPS-URI

1

se pot folosi ouă de prepeliţă în locul ouălor de găină - înlocuirea făcută de mine este de 1 ou găină - 4 ouă prepeliţă

COMENTARII (10)

andreeapintea 1

24.02.2013, 16:00

O tavă de 20 de cm - adica una mai mică, dacă vrei să o faci in tavă normală pentru un cuptor clasic recomand să faci o porţie şi jumătate.

Raluca57 1

25.02.2013, 15:54

Am facut-o, s-a si terminat! F gustoasa, dar cam sfaramicioasa mi-a iesit mie. Multumesc, Raluca

andreeapintea 1

26.02.2013, 09:48

Pentru a nu fi sfarmicioasa iti recomand sa o lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia, chiar cateva ore sau de seara pana dimineata si sa o tai cu un cutit bine ascutit cu lama dreapta, fara zimti. Ma bucur ca v-a placut gustul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20