New York Cheesecake

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2014 | 5672 vizualizari

 

Din " Carte Regala de Bucate" este aceasta reteta . Mi-a mi-a placut foarte mult , un desert regal .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -350 gr biscuiti digestivi
  • -90 gr unt
  • Umplutura:
  • -1plic gelatina (10 gr)
  • -60 ml apa
  • -450 gr branza (philadelfia)
  • -200 ml smantana
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • -100 gr zahar
  • Topping
  • -200 gr afine (capsuni, mure , zmeura, coacaze)
  • -100 gr zahar
  • -2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Blatul: biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .

Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui pahar.  Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura .

Umplutura :

Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza )  o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina .

Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema , atentie sa nu fiarba .

Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .

Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .

Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)

Toppingul:

Intr-o cratita la foc mic  punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider .

Inainte de servire  turnam toppingul rece peste cheesecake .

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti bucati frumoase inainte de a taia puneti cutitul in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat