Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 16 Ian 2013 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia felii;
  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 3 căni supă de legume;
  • 1 ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • ghimbir - cât o nucă;
  • chili uscat - tocat mărunt;
  • echalote - fulgi;
  • ciloulette;
  • piper negru - măcinat și boabe;
  • coriandru;
  • Delikat de legume;
  • foi de dafin;
  • cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir:

Șnițelele

Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare). 

După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul circa 10 minute după care se scot din apă și se țin într-o strecurătoare circa 1 oră. 

Se prăjesc în ulei încins, într-un vas neaderent.  

Se scot pe un șervet de hârtie pentru a se elimina excesul de grăsime de pe suprafața acestora. 

Orezul 

Într-o tigaie încinsă se călesc 2-3 căței de usturoi, se adaugă ceapa tocată mărunt și ghimbirul dat la răzătoarea mică.

Orezul se spală în câteva ape după care se adaugă în tigaie și se călește câteva minute. 

Se condimentează cu chili, piper măcinat, Delikat de legume și sare după gust. Se adaugă 3 căni de supă de legume, caldă (sau apă caldă) și se fierbe la foc mic circa 15-20 minute. 

Înainte să se stingă focul, se pun deasupra orezului fiert șnițelele de soia, se presară câțiva fulgi de echalote + ciboulette. 

Se stinge focul, se acoperă tigaia cu un prosop de bucătarie curat, se pune deasupra un capac iar după 10 minute se poate servi.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir 198171
retete culinare - Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir 198172

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.01.2013, 19:53

Sim0na 1

17.01.2013, 21:47

Bya Ralu 1

18.01.2013, 14:54

faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29