Nobela-Blondela

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 31705 vizualizari

 

O sa radeti de cum se numeste,dar m-am jucat un pic. Am o blonda nebunatica, pe netlog, care-mi este draga si i-am dedicat ei prajitura, ne hlizeam pe titluri si premii Nobel...Gata cu vorbaraia, sa scriem si reteta.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 1-1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • fructe( piersici,caise,visine din compot)
  • SIROP
  • zeama de compot
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frica lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nobela-Blondela:

BLAT: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la final se adauga cele 8 albusuri ( 6 de la blat si 2 de la crema) batute spuma tare. Se da la cuptor,e gata cand trece testul scobitorii.

CREMA: Se mixeaza cele 2 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pudra, se adauga amidonul si laptele si se pune pe baie de abur, pana se ingroasa. Separat se hidrateaza gelatina si se adauga in crema calduta. Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga in crema rece, se omogenizeaza bine. La final se adauga frisca si fructele bine scurse si taiate marunt.

GLAZURA: Frisca lichida si ciocolata pe baie de abur,pana se topeste ciocolata,fara sa fiarba.

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune crema intre blaturi si deasupra glazura calduta. Se da la rece cateva ore.

 

COMENTARII (27)

Gicuta69 1

14.12.2015, 15:33

Sigur a fost delicioasa

Ela68 1

14.12.2015, 15:40

ce cremoasa , o bunaciune Blondela asta a ta )

Alexandra Burz 1

14.12.2015, 16:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21