Nobela-Blondela

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 41953 vizualizari

 

O sa radeti de cum se numeste,dar m-am jucat un pic. Am o blonda nebunatica, pe netlog, care-mi este draga si i-am dedicat ei prajitura, ne hlizeam pe titluri si premii Nobel...Gata cu vorbaraia, sa scriem si reteta.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 1-1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • fructe( piersici,caise,visine din compot)
  • SIROP
  • zeama de compot
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frica lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nobela-Blondela:

BLAT: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la final se adauga cele 8 albusuri ( 6 de la blat si 2 de la crema) batute spuma tare. Se da la cuptor,e gata cand trece testul scobitorii.

CREMA: Se mixeaza cele 2 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pudra, se adauga amidonul si laptele si se pune pe baie de abur, pana se ingroasa. Separat se hidrateaza gelatina si se adauga in crema calduta. Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga in crema rece, se omogenizeaza bine. La final se adauga frisca si fructele bine scurse si taiate marunt.

GLAZURA: Frisca lichida si ciocolata pe baie de abur,pana se topeste ciocolata,fara sa fiarba.

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune crema intre blaturi si deasupra glazura calduta. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nobela-Blondela" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Gicuta 1

14.12.2015, 15:33

Sigur a fost delicioasa

Ela68 1

14.12.2015, 15:40

ce cremoasa , o bunaciune Blondela asta a ta )

Alexandra Burz 1

14.12.2015, 16:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas