Non plus ultra

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 25831 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de fursecurile copilariei,de cand le facea bunica mea...

 

INGREDIENTE

Fursecuri:

  • 200 g unt 82% grasime(moale)
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 galbenusuri

Umplutura:

  • gem de caise

Bezea:

  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam treptat din zahar pana se face bezea lucioasa.

Punem pe fiecare fursesc un mot de spuma si dam la cuptor pana se aureste spuma.

Cand sunt reci le ungem cu gem si unim cate 2 fursecuri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Sunt bune dupa ce stau la un loc umed si racoros

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

06.06.2013, 15:39

multumesc mult

babi5 1

13.08.2013, 08:58

verakruz 1

06.01.2017, 13:11

bezeaua preparată se dezlipeşte după coacere, de ce?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose colorate