Nougat glace

de Rux in Prajituri, 19 Iul 2013 | 3858 vizualizari

 

E ceva...de vis! Sincer nu cred ca am mancat vreodata ceva similar mai delicios! Merita si recomand din toata inima aceasta reteta a lui Radu! Multumesc mult Radule! :) Va ramane de azi inainte reteta favorita :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru frisca lichida
  • 450 g zahar( eu am folosit brun)
  • 200 g fructe deshidratate sau confiate (caise, cirese etc.), tocate
  • 200 g alune de padure, tocate( am inlocuit cu migdale pe care le-am copt 7 minute)
  • 3-5 albusuri de ou, functie de marimea lor( eu am pus 5)
  • 500 g fructe de padure decongelate( eu am ales sa nu le pun in compozitie ci sa le servesc deasupra)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 ml apa
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de esenta de vanilie)
  • frunze proaspete de menta pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nougat glace:

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec).

Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime.

Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade)

Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt.

Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu se arda, l-am caramelizat apoi am pus migdalele maruntite la blender. Am amestecat si le-am luat deoparte dupa 1 min.

 Am rasturnat pe foaia pergament  si am lasat sa se raceasca. Ideal este sa uniformizati cat mai mult crantzul. Se toaca cand se raceste cu un cutit. Eu am pus o parte la blender.

Am mixat frisca din timp si am dat-o la rece.

Am facut un meringue din albusuri. Le-am mixat spuma si am pregatit un sirop pe foc din apa( 150 ml) si din total 250 gr de zahar.

Siropul care fierbe spumand( 120 grade) se toarna usor in spuma de albus si acesta o va gati, le va face pufoase... adaugam si vanilia apoi, mixam bine circa 2 minute.

Lasam mixtura sa se raceasca apoi amestecam cu frisca si crantzul. In acest punct ar fi trebuit sa adaug fructele tocate insa eu am preferat sa o las simpla si sa ma bucur de gustul ei asa.

Am turnat in tavi compozitia. Am acoperit cu folie si am dat la congelator.

Pentru coulis de fructe, vezi reteta lui Radu :)

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/07/16/nougat-glace/

Eu am avut de ieri sosul de fructe din zmeura amestecata cu vanilie si miere.

Radu recomanda minim 8 ore la rece...insa sa vedem daca rezistati :))) proba de foc garantat! :D

E MINUNATA! :) iar daca mai aveti nelamuriri apelati la Radu...el e maestrul :)

 

RETETA IN IMAGINI

Nougat glace-0
Nougat glace-1
Nougat glace-2
Nougat glace-3
Nougat glace-4
Nougat glace-5
Nougat glace-6
Nougat glace-7
Nougat glace-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (54)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:37

ce deliciu!

Pushaa

Pushaa 1

13.01.2014, 11:05

Rux

Rux 1

01.05.2014, 23:54

e la rece...abia astept sa fie gata maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!