Nougat glace

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iul 2013 | 7723 vizualizari

 

E ceva...de vis! Sincer nu cred ca am mancat vreodata ceva similar mai delicios! Merita si recomand din toata inima aceasta reteta a lui Radu! Multumesc mult Radule! :) Va ramane de azi inainte reteta favorita :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru frisca lichida
  • 450 g zahar( eu am folosit brun)
  • 200 g fructe deshidratate sau confiate (caise, cirese etc.), tocate
  • 200 g alune de padure, tocate( am inlocuit cu migdale pe care le-am copt 7 minute)
  • 3-5 albusuri de ou, functie de marimea lor( eu am pus 5)
  • 500 g fructe de padure decongelate( eu am ales sa nu le pun in compozitie ci sa le servesc deasupra)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 ml apa
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de esenta de vanilie)
  • frunze proaspete de menta pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nougat glace:

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec).

Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime.

Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade)

Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt.

Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu se arda, l-am caramelizat apoi am pus migdalele maruntite la blender. Am amestecat si le-am luat deoparte dupa 1 min.

 Am rasturnat pe foaia pergament  si am lasat sa se raceasca. Ideal este sa uniformizati cat mai mult crantzul. Se toaca cand se raceste cu un cutit. Eu am pus o parte la blender.

Am mixat frisca din timp si am dat-o la rece.

Am facut un meringue din albusuri. Le-am mixat spuma si am pregatit un sirop pe foc din apa( 150 ml) si din total 250 gr de zahar.

Siropul care fierbe spumand( 120 grade) se toarna usor in spuma de albus si acesta o va gati, le va face pufoase... adaugam si vanilia apoi, mixam bine circa 2 minute.

Lasam mixtura sa se raceasca apoi amestecam cu frisca si crantzul. In acest punct ar fi trebuit sa adaug fructele tocate insa eu am preferat sa o las simpla si sa ma bucur de gustul ei asa.

Am turnat in tavi compozitia. Am acoperit cu folie si am dat la congelator.

Pentru coulis de fructe, vezi reteta lui Radu :)

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/07/16/nougat-glace/

Eu am avut de ieri sosul de fructe din zmeura amestecata cu vanilie si miere.

Radu recomanda minim 8 ore la rece...insa sa vedem daca rezistati :))) proba de foc garantat! :D

E MINUNATA! :) iar daca mai aveti nelamuriri apelati la Radu...el e maestrul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nougat glace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:37

ce deliciu!

Pushaa 1

13.01.2014, 11:05

RuxyRux 1

01.05.2014, 23:54

e la rece...abia astept sa fie gata maine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Piscozmeurica