Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

de laura_n in Peste, 25 Sep 2013 | 10936 vizualizari

 

Cea mai buna mancare...pentru mine! si asa aveam o poftaaa...mama,mama!
si nu de alta, dar voi pizza in sus, pizza in jos. se satura omul de atata...pizza :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 novac proaspat, curatat si spalat
  • malai
  • condimente peste
  • sare cu ierburi
  • ulei pt prajit
  • 4-5 catei usturoi
  • 3-4 lg ulei masline
  • o rosie coapta tare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi:

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm. 

Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec.

Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de doua degete si punem la incins. Asezam in tigaie feliile de peste, cu atentie sa nu sara din ulei, acoperim tigaia cu un capac si lasam la prajit, la foc potrivit, cam 10 minute pe fiecare parte. Intre timp, punem apa la fiert, cu un varf de sare pentru mamaliguta si curatam usturoiul.

Intr-un recipient inalt si ingust, taiem usturoiul, adaugam uleiul de masline, un pic de sare si rosia spalata si taiata in doua. Bagam blenderul in actiune si mixam bine, bine. Dam sosul la frigider.

Turnam malaiul in apa si amestecam bine bine, lasam la fiert, amestecand din cand in cand. Cand este facuta, o rasturnam intr-un vas.

Servim pestele prajit cu sos de usturoi si mamaliguta calda. O nebunie!

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 2o lei.

RETETA IN IMAGINI

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi-0
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi-1
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi-2
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi-3
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi-4

COMENTARII (27)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:04

bun bun

Rocsi

Rocsi 1

25.09.2013, 20:00

FlaviaD

FlaviaD 1

04.10.2013, 20:03

Dar ce bunatati avem noi aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!