Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.
Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.
Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.
O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.
1
Se foloseste la prajituri (pentru decor) sau in creme;
2
Daca doriti sa fie mai crocant puteti folosi 100 gr. zahar cu 100 gr. miez de nuca.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult