Nuci

de Giana in Prajituri, 16 Sep 2013 | 7163 vizualizari

 

Am gasit intr-un final forme de nuci si fagure si le-am facut proba imediat pentru ca imi era dor de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 pahare cu faina
  • 2 oua
  • 200 g margarina
  • 1 pahar mic de zahar
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1/2 lingurita cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu amidon alimentar
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos sau miez de nuca macinata
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora.

Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu mai este necesar deoarece coca nu se va mai lipi.

Scoatem coca din frigider si facem mici bilute pe care le punem in forma. Eu mai intai fac bilute din toata coca si dupa aia ma ocup numai de copt pt ca forma este foarte incinsa si se coc foarte repede. Se tin cam 10 secunde pe fiecare parte. Marginile de la nuci se farama si se adauga in crema pt umplut.

Pentru crema, amestecam intr-o cratita amidonul cu zaharul si cacaoa, adaugam laptele si amestecam cu telul pt a nu lasa cocoloase. Punem cratita pe foc si amestecam cu telul incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand crema devine groasa, oprim focul si o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam esenta de rom, nuca de cocos sau nuca pisata si firimiturile de la nucile coapte.

Cu aceasta crema lipim jumatatile de nuci si le dam prin zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nuci 260575
retete culinare - Nuci 260576
retete culinare - Nuci 260577
retete culinare - Nuci 260579
retete culinare - Nuci 260580

COMENTARII (25)

Giana 1

17.09.2013, 13:35

De ani de zile caut forma, pe internet sunt scumpe, am gasit in piata la vanzatorii de oale si tigai, tuciuri, cu doar 25 lei

Cris2711 1

17.09.2013, 19:26

am salvat reteta,aceeasi forma o am si eu

Giana 1

18.09.2013, 08:20

Sa ai spor Crisulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L