Nuci

de -Miti- in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 2057 vizualizari

 

Excelenta reteta, m-am inspirat de la Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-52880.html

 

INGREDIENTE

  • Cojile:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
  • faina cat cuprinde(550 - 600 g)
  • Crema:
  • 150 g pesmet din coji de nuci
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lingura de esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g unt sau Rama mit Butter
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.

Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Punem forma de nuci pe foc, o ungem cu ulei si o infierbantam. Adaugam bucatele mici din aluat, inchidem forma si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Indepartam marginile, din ele vom face pesmetul pentru crema.

Pregatim crema.  Amestecam pesmetul din coji de nuci  cu cacao, zahar, cacao, esenta de vanilie si rom si lapte. Mixam untul spuma si adaugam la compozitie. Amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema si le unim.

Se pastreaza in cutii inchise ermetic.

 

RETETA IN IMAGINI

Nuci-0
Nuci-1
Nuci-2
Nuci-3
Nuci-4
Nuci-5
Nuci-6
Nuci-7

COMENTARII (15)

-Miti-

-Miti- 1

28.12.2014, 20:26

mihaelar63

mihaelar63 1

29.12.2014, 10:43

Esti tare-n nuci

-Miti-

-Miti- 1

30.12.2014, 11:08

Miha )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!