Nuci cu crema de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 9069 vizualizari

 

M-am razbunat pe raceala facand nuci.Obositoare nucile astea,mai ales cat stai sa le ''parpalesti'' la foc.....

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic amoniac
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g osanza sau margarina sau untura( am folosit osanza pe care o aveam topita)
  • faina cat cuprinde ( cca 700 g)
  • Crema
  • 1 pachet margarina rama sau unt
  • 200 g zahar farin
  • 200 g ciocolata
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Cojile de nuci

Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.

Crema:

Margarina frecata bine cu zaharul pana devine o spuma. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se toarna calduta peste spuma de margarina, se omogenizeaza bine, se adauga o fiola de esenta de rom. Se poate pune si nuca macinata, eu am renuntat ca nu ma mai tineau balamamlele sa sparg si nuci.

Fiecare jumatate de coaja se umple cu crema si se uneste cu alta jumatate de coaja se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Nuci cu crema de ciocolata-0
Nuci cu crema de ciocolata-1
Nuci cu crema de ciocolata-2
Nuci cu crema de ciocolata-3

COMENTARII (21)

iqphantom 1

10.03.2013, 22:40

foarte bune, promit ca le incerc

asterixx 1

28.08.2013, 18:31

as face si eu dar nu am forme

babi5 1

28.08.2013, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41