Nuci cu crema de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 13743 vizualizari

 

M-am razbunat pe raceala facand nuci.Obositoare nucile astea,mai ales cat stai sa le ''parpalesti'' la foc.....

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic amoniac
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g osanza sau margarina sau untura( am folosit osanza pe care o aveam topita)
  • faina cat cuprinde ( cca 700 g)
  • Crema
  • 1 pachet margarina rama sau unt
  • 200 g zahar farin
  • 200 g ciocolata
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Cojile de nuci

Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.

Crema:

Margarina frecata bine cu zaharul pana devine o spuma. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se toarna calduta peste spuma de margarina, se omogenizeaza bine, se adauga o fiola de esenta de rom. Se poate pune si nuca macinata, eu am renuntat ca nu ma mai tineau balamamlele sa sparg si nuci.

Fiecare jumatate de coaja se umple cu crema si se uneste cu alta jumatate de coaja se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa fragezi